Terveyden geenineuvonta >

120,00 

Terveyden geenineuvonta tehdään aina yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Me geenineuvojat keskustelemme kanssasi, ja kun aika on, ohjaamme sinut edelleen asianmukaiselle terveydenhuollon toimijalle. Terveyden geneettinen neuvonta koskee alttiutta sairastua perinnölliseen syöpään ja harvinaissairauksia.
a) PERINNÖLLINEN SYÖPÄ: Ennen geenitestausta, me autamme sinua pohtimaan perinnöllisen syövän geenitestauksen hyötyjä ja haittoja kuten mitä positiivinen geenitestin tulos voi merkitä sinulle ja läheisillesi. Kun päätät testata itsesi, niin autamme sinua tilaamaan COLOR-geeniriskitestin. Kun olet saanut geenitestin tuloksen, että olet mutaation kantaja ja että sinulla on kohonnut perinnöllinen riski sairastua syöpään, voit chatata ja/tai soittaa videopuhelun geenineuvojalle. Hän kuuntelee ja keskustelee kanssasi mitä geenitulos tarkoittaa (ja mitä ei), miten kerrot syöpäriskistä läheisille, miten arvioit lähisukulaisten geenitestaustarvetta, sekä voimme yhdessä pohtia millaista seurantaa tai toimenpiteitä kannattaa seuraavaksi tehdä.
B) HARVINAISET SAIRAUDET: Me autamme sinua ja perhettäsi selvittämään, mistä voitte saada ajantasaista sairaus- ja genomitietoa ja miten voitte saada kaupallisen tai julkisen terveydenhuollon kustantaman geenipaneeli- tai eksomiselvityksen.

Osasto: