Terveyden geenineuvonta >

120 

Terveyden geenineuvonta tehdään aina yhdessä lääketieteellisen ammattilaisen kanssa. Me geenineuvojat keskustelemme kanssasi, ja kun aika on, ohjaamme sinut edelleen asianmukaiselle terveydenhuollon ammattilaiselle. Terveyden geneettinen neuvonta koskee alttiutta sairastua perinnölliseen syöpään ja harvinaissairauksia.
a) PERINNÖLLINEN SYÖPÄ: Me autamme sinua tilaamaan COLOR-geeniriskitestin sylkinäytteen. Kun olet saanut COLOR-geenitestin tuloksen, että olet mutaation kantaja ja että sinulla on kohonnut perinnöllinen riski sairastua syöpään, voit chatata tai soittaa videopuhelun geenineuvojalle. Hän kuuntelee ja keskustelee kanssasi mitä geenitulos tarkoittaa (ja mitä ei), miten kerrot syöpäriskistä läheisille, miten arvioit lähisukulaisten geenitestaustarvetta, sekä voimme yhdessä pohtia millaista seurantaa tai toimenpiteitä kannattaa seuraavaksi tehdä.
B) HARVINAISET SAIRAUDET: Me autamme sinua ja perhettäsi selvittämään, mistä voitte saada ajantasaista sairaus- ja genomitietoa ja miten voitte saada kaupallisen tai julkisen terveydenhuollon kustantaman geenipaneeli- tai eksomiselvityksen.

Osasto: