Riikka Koivisto

Ota genomiterveys ja hyvän mielen taidot henkilö­kohtaisesti haltuun – hyvinvointi­valmennuksella.

Millaista muutosta etsit? Painonhallintaa, liikunnan lisäämistä, jaksamista töissä, palautumista, parempia yöunia… Mitä jos ottaisit selvää mitä perimääsi (genomiisi) on kirjoitettu ja mitä hyvän mielen taitoja voit harjoitella? Mitä jos genomiterveys ja hyvä mieli yhdessä auttavat sinua voimaan hyvin? Geenit ja elintavat yhdessä muodostavat sinun henkilökohtaisen riskin sairastua elintapasairauksiin kuten ylipainoon, kansantauteihin tai syöpään.

Hyvä mieli kumpuaa tyytyväisyydestä nykyhetkeen – millaisia positiivisia tunteita koet, miten merkityksellisiä tapahtumat ovat sinulle, miten mielekästä sinun elämä on, millaisia saavutuksia sinulla on ja millaisia myönteisiä ihmissuhteita on päivässäsi. Tyytyväisyys kumpuaa meille ihmisille tärkeistä perusasioista: parisuhteesta, perheestä, läheisistä, työstä ja terveydestä.

Jotta elintapamuutos on mahdollinen, on ’pääkopan oltava hyvässä iskussa’. Siksi, hyvän mielen taitojen valmennus on se kriittinen lähtökohta; Jos mieli ei ole utelias & valmis muutokselle, ja sen tuomille hankaluuksille, mahdollisuus onnistua on vähäinen. Genomitietoa voi käyttää lisätyökaluna, kun teet päätöstä elintapamuutoksesta – geenit ohjaavat kehosi ja mielesi toimintaa, ainakin 30 %, jollei enemmänkin… Kun tunnet itsesi ytimen – DNA:n, geenit ja genomin- se voi kannustaa sinua alkuhankaluuksien ylitse.

MentalFactor-ohjelmalla tavoitellaan yksilöllistettyä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Silloin oman perimän tunteminen ja hyvän mielen taidot voivat auttaa sinua tekemään parempia valintoja koskien päivittäistä lepoa, unta, ravintoa ja liikuntaa.

MentalFactor-ohjelma on niille henkilöille, joille päivittäinen hyvinvointi ja terveys ovat erityisen arvokasta – perusterveet, syöpäsairaat ja harvinaissairaat.

MentalFactor-ohjelma tarjoaa 2 kuukauden yksilöllistetyn valmennuksen. Alkuun tehdään perustestit koskien perimää ja mielialaa. 1) Oman perimän geenitestaukseen voi valita mm. kehon perusominaisuuksien selvittämisen, kansantautien varhaisen sairausriskin tunnistamisen tai eri syöpien perinnöllisen alttiuden kartoittamisen. 2) Oman elämänlaadun kartoitus sisältää itsearvioinnin, arkionnellisuuden, masennustestin ja stressinhallinnan.

Kukin valmennettava kohdataan ensin henkilökohtaisesti ja jatkossa etävastaanotolla. Käytössämme on tietosuojattu chatti ja videopuhelut. Ensimmäinen kohtaaminen geenineuvojan ja omavalmentajan kanssa on kestoltaan 2 tuntia. Silloin sovitaan yhdessä mikä on valmennuksen tavoite ja mitkä lähtötestit sopivat parhaiten. Ohjelman aikana on 5 videopuhelua – yksi geenineuvojalle ja neljä psykoterapeutille – ja viikoittainen chat-yhteys. Voit päivittää yksilöllistä hyvinvointisuunnitelmaa päivittäin, silloin kun sinulle sopii.

Jos sinulla on tunnistettu perinnöllinen syöpäalttius, voidaan sinulle räätälöidä henkilökohtainen syövän varhaistoteamiseen tähtäävä MentalFactor-seurantaohjelma.

Hyvinvointivalmennuksen hinta on 1 580 €. Käytössämme on Klarnan joustava maksuominaisuus.

MentalFactorin hyvinvointivalmentajana toimii Riikka Koivisto, Koivikkokodin johtaja, sosiaalipsykologi, psykoterapeutti, Personal Trainer

”Genomitieto lisää yksilön valtaa edistää hyvää vointiaan.